Matilda & Pytzan

Alla inlägg under augusti 2011

Av Matilda W - 29 augusti 2011 15:02

Jag är med och tävlar  på den häär bloggen!! Grymt bra blogg!

Av Matilda W - 29 augusti 2011 07:57

Igår red jag runt klåddergerde istället.


Nu dom närmsta dagarna/veckorna kommer jag bara skritta ut. Pytzan är väldigt spänd när man rider ut, eller jag tror att det är såhär. Pytzan var spänd när jag fick honom. Alltsåblir han rädd för allting! Och då har jag blivit spänd eftersom jag vet att jag inte kan slappna av. Och när jag ramlade av blev jag nog också lite "rädd", jag vet att om jag slappnar av och han tvärnitar så flyger jag av. Så jag måste v ara med heeela tiden. Pytzan var i början rädd för bilar och mopeder. Han är inte rädd för bilar men lite för mopeder. men nu har JAG blivit rädd när det kommer en moped för jag vet att han kan hoppa ner i diket eller vända och sticka...


Så dom närmsta dagarna så kommer jag arbeta väldigt mycket från marken och mijlöträning. Jag kommer rida i hagen och skritta ut. Så får vi hoppas att det blir bättre! (Bra)


Nu ska jag borsta tänderna och byta om och gå till skolan! :) Börjar 9.20 idag! Gött   

Av Matilda W - 28 augusti 2011 15:42

idag när jag rider tänkte jag filma lite när jag galopperar.


 Jag tänkte att jag skulle filma en liten bita av dom vanligaste vägarna! T ex långa v runt Bua, klåddergerde, Tjärnet, Magistigen, grönhult. låter det bra? Så får ni en liten uppfattning om hur vägarna ser ut!



  bilden har inget med texten att göra men den är ändå söt!

Av Matilda W - 28 augusti 2011 15:31

Har sovit hos mormor så har tyvär inte kunnat uppdatera!

 

I Fredags arbetade jag frihetsdressyr i runda hagen. Jag övade mest på att han skulle vilja komma till mig.

Jag ska kalla på honom och det minsta han visar att han inte vill så "jagar" jag iväg honom med ett spö. Och sen ska han vilja komma till mig. det tog nog i allafall en halvtimme innan det funkade riktigt bra! han var lite småsur i början men blev gladare sen!


Igår red jag barbacka. Det regnade och hade åskat lite så det var ingen ström i stallet - Scaaary! Det var ganska läskigt!

 Han var uschligt jobbig idag. Rastlös och allmänt jobbig! När jag red, btw så red jag typ runt djurvägen, Så var han väkdigt jobbig! Han var pigg och lyssnade varken bakåt eller framåt! Så jag vade mycket galopp, halt/skritt, trav, halt osv. Jag backade även lite men det slutade med att han stegrade! Han höll på att lufthoppa lite också... Men han var gosig idag!


Som jag skrev på svar på kommentar så nockade han mig i hagen... Det gjorde inte speciellt ont men det var ju tråkigt...


Idag ska jag rida runt Grönhult!


/M


   I will always love you

Av Matilda W - 28 augusti 2011 15:14

 
Ingen bild

Sofia

Lördag 27 aug 23:09

Heej! hur gör du nr du blir arg på Monthy python?  ps diggar din blogg :P






SV: Jao, det beror på lite vilken situtaion. Men T ex om han är Pigg och blir stark så brukar jag bromsa ganska tvärt och säga typ "lägg av!". Sen fortsätta. Och t ex som det hände igår att när jag skulle släppa ut honom i hagen skulle jag pussa honom men då nockar han mig! Då rycker jag till i grimskaftet (jag vet att det inte är bra att göra det!) och säger  "fyyyyy!!!" . Men då försöker han slita sig , då måste jag ju säga till honom ännu en gång till!


Jag har ganska många "regler" men Pytzan kan dom flesta!

 Sen ibland kan Pytzan  bita på grimmskaftet och då säger jag "ouööppp!" (haha) lite högre. Sen om han inte står stilla backar jag tillbaka honom  men om han ändå inte står still smäller jag till honom på bogen.

Så det beror helt på!!

tack så mycket för din kommentar! Hoppas svaret inte blev allt för långt ..

Av Matilda W - 26 augusti 2011 20:02

mormor komemr alldees stra och hämtar mig så snabbt inlägg!


Pytzan var duktig! Arbetade bara lite frhetsdressyr! Mer info imon!


Av Matilda W - 26 augusti 2011 16:57

snabbt inlägg! Cylar till stallet nu. Idag blir det frihetsdressyr!

Det kan behövas då jag och pytzan glidit isär lite pga av mig. T e han kommer inte fram till mig i hagen (han kaan ev spribga iväg ibland men inte ofta!). Så det kan behövas!

Nästa helg blir det dressyr tävling i Råda!


/bye

Av Matilda W - 26 augusti 2011 14:45

Ibland så tänker ni säkert, eller jag i alla fall, att 'tänker ni inte på era gamla hästar?'  Hästar som har avlidit eller blivit sålda, men jo det gör vi(jag får jag väl börja skriva). Jag tänker på alla mina gamla hästar. Speciellt Linus, Ofta! Jag saknar den lilla busen! Men jag skriver det bara inte.. Alla oseriösa skogsturer. Hoppiningen i hagen då vi var super glada att han ens hoppade! det var som en dröm när han kom över 80 cm, höjdrekord btw!

   Självklart tänker jag på dom alla. Men jag skriver det inte, det kanske skulle blivit lite tjatigt! Men självklart älskar jag Pytzan och jag kämpar men ibland saknar jag verkligen Linus! Alla minne. Linus är nog den hästen jag har mest minnen med, än så länge! Linus kommer alltid     vara det lilla extra!

 Nu kanske ni inte orkade läsa allt. *Pust vad långa inlägg jag skriver! haha!


 

Presentation


Den här bloggen handlar om min C-ponny Monty Python, även kallad "Pytzan". Vi tävlar just nu LB/LB och satsar på LA/LA 2012. Fråga om du undrar något!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni ha mer videobloggar?
 ja
 nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards