Matilda & Pytzan

Alla inlägg under maj 2011

Av Matilda W - 24 maj 2011 20:06

Igår (Måndag) tränade jag hoppning för Gunnel. Vi satte upp en evighetsbana och hoppade först enstaka språng och sen små banor:) Han var duktig och ganska pigg. Han har lugnat ner sig väldigt mycket i hoppnigen, för det mesta! Innan drog han så fort vi stryrde mot ett hinder, det behövde bara ligga på 30 cm!  Men nu drar han inte så mycket:) Anyway hoppade en bana som ett hinder låg på 90 cm! Dom andra på 80. Hoppade sist en omhoppningabana och fick planera vägen och sånt:) Det blev snäva svängar och ganska lugnt tempo. Han stannade 2 ggr (inte i omhoppningen). Den ena var på en oxer då jag kom upp konstigt och den andra på en grind:P Han var duktig och lyssnade!:) Nu vet jag hur jag ska göra i Brämhult:)

Veckoshema v 21:

Måndag: Hopptränig

Tisdag: Magistigen

Onsdag: Klåddergerde+tjärnet

Torsdag: Tjärnet

Fredag: "Longera" i runda hagen

Lördag: Stå, fixa mm inför söndag

Söndag: Hopptävling i Brämhult LD + 5 & LC:)


/Matilda:)

 


Av Matilda W - 23 maj 2011 08:43

I Söndags red jag långa vägen runt Bua. Blev väldigt myckeet skritt idag med. Nästan halva vägen, bara skritt! Han blev bara lite svettig vid sadeljorden så svampade av lite lätt. Han var pigg men lyssnade ganska bra. Det blåste ganska mycket så han blev lite rädd som vanligt. Han blir likson rädd för typ stenar och såpnt:P Har var väldigt duktig idag. Stretchade mm:)

/Matilda

Här får ni en l.iten föärklaring om hur bua vägarna är:)

   Det ser ju intye exakt ut såhär men nästan:P


MörkGrå=Asfalt

Ljusgrå= Grusväg/skogsväg lite både och:)

Röd= Så som vi rider långa v runt bua "och" lilla

Gul= långa v runt bua

Blå= korta v runt bua:)

Hoppas ni fattar lite iaf:) när jag rider "den röda linjen" så kan jag skriva att jag red den röda vägen:)

 <--bild från i torsdags   failxD

Av Matilda W - 23 maj 2011 08:33

I Lördags red jag korta vägen runt bua. Han var PIGG! men lyssnade bra!:) Det blev väldigt mucket skritt, ca 40 min tror jag   Han gick i fin form och var ganska "lätt" i munnen:)  Han var jätte duktig och drog inte iväg speciellt mycket och lyssnade på galoppfattningar mm.


/Matilda:)                                                                                                                     coolingar!<3





Av Matilda W - 23 maj 2011 08:08

I Fredags så red jag lite "dressyr" i hagen. Han var pigg och okoncentrerad men stuntals gick han fint. Jag kunde göra galoppombyten utan bom!! Ibland bytte han bara fram men bytte bak efteråt:) Han var jätte duktig! Red i ca 50 min. Han fick såklart lite pauser (ca 5 min) i mellan åt.  Han var lite "på bettet" men blev bättre senare! Han var duktig idag! Gick ner till vattnet efteråt. Gick i tills vattnet nuddade hans mage:)

Här kommer lite bilder sen i Torsdags:)

Har ju lovat att ni ska få bilder från cr:n i bollebygd men emma har dom men ni kan se dom på min sida på fb:)


/Matilda

                   

Av Matilda W - 20 maj 2011 13:33

Hinner tyvär inte ladda upp alla bilder men här får ni några:)

     

Av Matilda W - 20 maj 2011 13:00

Igår (Torsdag) fick han springa lite i den runda hagen. Jag satte upp ett litet hindeer också. Jag försökte öva, jag stog på marken, att han fick lite lång galopp mot hindret så han skulle hoppa med bra avstånd och inte komma nära. Han hoppade superfint! Jag kanske höll på i ca 20 min. Satt på honom i slutet och skrittade av:) Han var så gullig för när han skulle sakta av så la jag ner spöt och stog helt stilla, då kom han fram till mig! Och när jag gick gick han efter! Jag hade inte ens gett honom godis!(hade inget med mig)! Han var så gullig och social!<3

Nu får Piling och Pytzan gå på betet ca 3 timmar om dan så han vänjer sig. Hans mage har bubblat så det är ingen fara!:)

MIn kamera har för dåligt batteri men ni får bilderna om en stund!

kommer filmer en annan dag:)

/Matilda

p.s hinner antagligen inte blogga sen men jag ska rida ganska hårt i hagen idag. Lite dressyr aktigt:)

 

Av Matilda W - 19 maj 2011 09:49

Igår (Onsdag) red jag runt tjärnet och i galoppbackarna. Jag travade mesta delen av ridturen. Jag red ganska långt upp i galoppbackarna och han va ganska PIGG! Han fick pausa i mellan åt och han jobbade sig riktigt fint! En gång när jag galoppera typ trärnnitar han! Jag satt kvar men det var inte speciellt bekvämt! Han blev nog rädd för en sten eller nått! Vi har ridit där mycket men ändå blev han rädd! Knäppa häst  Han var duktig idag och lyssnade mycket bra! 

När jag kom hem lät jag han beta lite vid paddocken för att han ska vänja sig vid gräset för sommarbete. Jag lät han beta i ca 10 min men ska beta honom ca 20 min nästan varje dag:)

Jag har bestämt mig för att rida honom lite hårdare inte rida oftare utan bara hårdare ridpass. Han börjar bli lite tjock nu så får nog banta han lite! 



/Matilda 

p.s är sjuk idag så fär se om han får lite motion i den runda hagen idag ist! Tänkte också göra en ny header!:)<3

       bilder när han betar:)

Av Matilda W - 17 maj 2011 20:32

Idag red jag först ut runt klåddergerde och han var PIGG! Han var framåt och glad men lite okoncentrerad. När jag har skrittat i typ 5 min så kommer jag till den där tomten där "monstret" bor, enligt Pytzan fast egentligen är den en självgående gräsklippare! Fast idag stannde han långt i från. Jag ville inte bråka med han så jag hoppade av. Han gick ganska snällt förbi:)

När jag galopperade blev han lite stark så jag lät han springa o herregud va han sprang! haha!<3 Han jobbade fint idag fast blev likte okoncentrerad:P Jag galopperade/jobbade honom i hagen när jag kom hem. Han var fortfarande pigg men han blev nog lite trött sen! Han var duktig idag!


/Matilda

Bild (nedan) från idag när ptyz blir rädd för monstret!

   <-- Bild från igår       Bild från igår 

Presentation


Den här bloggen handlar om min C-ponny Monty Python, även kallad "Pytzan". Vi tävlar just nu LB/LB och satsar på LA/LA 2012. Fråga om du undrar något!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni ha mer videobloggar?
 ja
 nej

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards