Matilda & Pytzan

Alla inlägg under april 2011

Av Matilda W - 7 april 2011 21:23

Idag började jag med att skritta lilla skogs rundan barbacka. Han var jätte lugn och mysig!

Sen gick jag ner i paddocken och tänkte jobba lite frihetsdressyr. Det var inte alls det där glada i honom, det kan ju bero på att det blåste, Jag jobbade i bara 15 min eller något. 

Pytzan är så social. När man går med han kan man helt plötsligt känna en mule i nacken. det är så mysigt 


/Matilda


   

Av Matilda W - 6 april 2011 21:19

Igår fick han stå för att han var jätte blöt + att han var skit smutsig!

Idag red jag runt klåddergerde. Han var pigg! Jag växlade mycket mellan trav och galopp så jag kände att jag hade kontroll. Han lyssnade bra fast ibland blev det kort galopp före traven  Jag "hoppade" över vattenpölar också! Jag avslutade med att gallopera i paddocken. Han gick i fin form idag! Skrittade av runt Kim. Han blev lite svettig, så han fick jobba ordentligt!

Nu har jag fått ändra schemat lite:

Torsdag: Frihetsdressyr

Fredag: Tjärnet

Lördag: Klättra lite lugnt

Söndag:Hopp claer round i Hulta! Ska bara hoppa 40 cm 1 gång. Är mest för att komma ut lite  Tänkte be mamma filma  med min mobil så det inte tar 100 år att ladda upp, men filma åt rätt håll!

Nu har Göran fixat en grej på hans box "lås" så Pytzan inte ska rymma!

Vad vill ni se för bilder? eller är det bra som det är? Kanske mer när jag rider? 

/Matilda  

Av Matilda W - 4 april 2011 20:11

Idag fick han stå. Tog bara in och borstade han lite. Han var gosig och snäll!

Här kommer bilderna från igår!

          Galoppombyte :)       

Av Matilda W - 3 april 2011 22:16

Idag åkte vi till Gunnel. Jag tränade inte för henne utan bara red i paddocken. Det gick jättebra att lasta! Först utan linor var han 2 steg från att vara helt inne. Sen ringde vi Kim så tog vi linorna och han gick direkt på!   När vi kom fram började jag värma upp. Han kändes jättefin och lyssnade bra på mina signaler!. Sen tog vi fram lite bommar. Vi la fram 3 galoppbommar. 2 travbommar och ett kryss, även en liten bom på medellinjen. Jag travade över travbommarna och han gick jääääääätte fiiiint!!! Han lyfte verkligen på benen. Jag red över galoppbommarna för att öva hans galopp. Han hoppade nästan över! haha!  Han var jätteduktig! Sen la vi upp travbommarna och krysset till ett litet hinder på ca 55 cm. Jag gjorde då en liten "bana" med bommarna + 1 hinder. Han sög verkligen tag i "hindret" och man märkte att han tycket det var kul! Så fort vi vände upp mot hindret ökade han. Det var jätteroligt och Pytzan tyckte också det var kul  Han var jätteduktig idag! Det gick bra att lasta hem sen. Gunnel kom och vi tog linorns och han gick direkt på! Älskar lilla Pytzan!

Det var så kul både för mig och Pytzan att arbeta lite markarbete. Jag tänkte att jag skulle köra dressyr varannan gång och markarbete varannan gång. Jag rider ju antingen lektion för Gunnel eller bara rider i hennes paddock 1 gång i veckan.

Veckans shema:

Måndag: Stå

Tisdag: Annettevägen

Onsdag: Tjärnet + lite i galoppbackarna

Torsdag:Frihetsdressyr

Fredag: Magistigen

Helgen är inte planerad än 

Juste måste berätta att han har lärt sig att öppna sin boxdörr!!! hahahahahah! Som tur e så går han rätt ut i hagen  Vi har typ "vänt" på den där ringen som sitter på den grejen man öppnar med, så vi får väl hoppas att han stannar i sin box!

/Matilda


       Här är bara några bilder. Kommer mer imon!<3 

Av Matilda W - 3 april 2011 21:40

Idag skulle jag egentligen åkt till Gunnel och tränat markarbete men det tog lite lång tid att lasta  Först ville han inte gå in. Vi prövade ganska många olika sätt. Gå in en bit stå still, ut igen, Leka med honom i paddocken och leka honom in. Va backade in transporten till grinden till paddocken. Jag släppte honom och jagade iväg honom. Helt enkelt hade frihetsdressyr. Jag försökte locka in honom i transporten men det gick inte så bra. Sen kom Kim och vi tog linorna, också gick han på nästan direkt. Det tog oss 1 och ½ timma så vi åkte aldrig till Gunnel. Jag har ännu ett nytt smeknamn, Envetna Evert! Haha 

Jag åker till Gunnel imon istället.


/Matilda 

Av Matilda W - 1 april 2011 22:22

Idag började jag med att klättra ganska "intensivt" i trollskogen. Det var jätte bra träning och han var super mjuk!

Sen avslutade jag i paddocken. Han gick superduper fiiiint!!!! HAn arbetade i låg form i alla gångarter. Han var väldigt pigg och ville inte bryta av  Louise fick skritta av han lite. Louise är mammas svärgeska och hon är ganska liten och väger inte speciellt mycket.

Jag avslutade med lite frihetsdressyr för att visa mamma, men pytzan var så trött så han ville inte riktigt. Men det gick ganska bra 

Stretchade och han gjorde det jättebra!


/Matilda


    Bilder från igår

 

Av Matilda W - 1 april 2011 22:20

Idag tränade jag frihetsdressyr i paddocken. Han var jätteduktig! Han lyssnade super bra och kom när jag ropa. Han gick efter mig, sprang jag sprang han!  Jag jagade iväg han och satte mig på pallen. När han stannade i andra ändan av paddocken och såg mig sprang han mot mig! Han tyckte det var jättekul! Alltid örona framåt och positiv. Jag tycker själv det är JÄTTE KUL med frihetsdressyr. Jag vill inte lära honom att ligga och sånt men bara leka lite med han  Enligt MIN åsikt är det ganska svårt att ha en häst som kan konster och används som vanlig ridhäst, det blir ju lite jobbigt med alla signaler.. Men Pytzan var jätte duktig idag! Avslutade med att gå upp i skogshagen och gå lite där och  sedan gå bäckrundan. Bäckrundad tar ca 5 min att gå.


La mig i Pytzans halm i hörnet av boxen när jag var färdig. Skulle vänta på mamma i 1 timme. Tog ett fleece-täcke rint mig och somnade! Jag sov i en halvtimme! Pytzan var så gosig och bara stod en bit ifrån mig och åt sitt hö! Han undrade nog vad jag höll på med 


/Matilda

Förlåt för lite år fel håll :P
 
 

Presentation


Den här bloggen handlar om min C-ponny Monty Python, även kallad "Pytzan". Vi tävlar just nu LB/LB och satsar på LA/LA 2012. Fråga om du undrar något!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni ha mer videobloggar?
 ja
 nej

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards