Matilda & Pytzan

Alla inlägg under mars 2011

Av Matilda W - 13 mars 2011 20:21

Träningen för Gunnel igår gick jättebra! Han gick i form och jag hittade mer knapppar på honom också. Han gick mycket stadigare i form. Gunnel kom till oss vid halv 3 tiden så lastade vi. Vi hade då 2 linor och vi lät han gå på i sin egen takt (nästan). När vi skulle åka hem var det nästan som han ville gå på, då tog det typ 5 minuter  Han hade sina ljusblåa lindor. Dom var inte speciellt torra eller rena när vi kom hem  

Idag reed jag upp i trollskogen och sen en väg över till tjärnet. Det är en ganska bred bäck uppe i skogen. Man kunde gå på den. Han gick bara igenom den översta isen, fast det var mer slask! Han var lite "spänd" och otålig idag. Jag red sen upp i galoppbackarna lite och galopperade. Han var ganska pigg men han blev  rädd för allt! Oj det var en sten där, oj där var ett träd! Fast han gick framåt tillslut  Hade pullagrimman på han idag. Den ena nosgrimman vi har sitter typ helt cp och den andra är jättesliten. Så jag kommer nog rida med pullatränset ett tag.


/Matilda 

   Underbara minnen<3

Av Matilda W - 12 mars 2011 10:53

Igår(Fredag) klättrade jag uppe i trollskogen. Jag provade det raka bettet men det funkade sådär. Jag kommer inte rida med det hela tiden, men det kan vara bra att variera. Han var lite "dum" och ville ibland inte gå där jag ville. Sen var han rädd för en pytteliten bäck. Fast sen kunde han gå/hoppa över den   Han fick kämpa ordentiligt i uppförsbackarna! Han e så söt för varje gång efter jag har ridit eller på kvällen i kraften får han knäckebröd. Så när jag släppte ut honom så sa jag att han skulle vänta där så skulle han få sen när jag gick. Sen när jag skulle gå så stog han vid grinden och väntade! Han var så sööt. Sen stog han där en stund och kollade efter oss när vi gick.

Idag blir det både lastträning och träning för Gunnel. Gunnel kommer vid halv 3 till vårat stall så ska hon hjälpa oss att lasta   Bloggar om det i kväll och det blir förhoppningsvis några bilder.


 /Matilda

Av Matilda W - 10 mars 2011 19:31

Usch villet väder det är! Inte kul att rida när det är såhär. Så idag fick han stå. Borstade en stund på honom och fixade tränsen lite. Nu har jag 4 träns   Fast använder bara ett. Han har blivit jättelugn i stallet. Han stog helt stilla idag och bara slappnade av   Imorgon ska jag klättra i skogen me han. Eller det är planerat men få se vilket väder. Imon sover man över med Sara, och Sarah. Emma kommer på kvällen en stund  

Tänkte börja prova olika bett på honom och se vilket som passar han bäst. Har ni några tips om snällla bett?

Imon ska jag prova ett rakt bett. Sen ska jag även få låna ett 3 delat gummibett av Amanda<3

Puss&kram

  

Av Matilda W - 9 mars 2011 20:01

Idag red jag barabacka i paddocken. Jag jobbade mest med att få honom att gå på tygeln och ställa sig. Han gick jätte fint! Han har lite svårt att ställa till vänster men han ställde sig jättefint och gick på tygeln   Han har blivit mycket lugnare i stallet och även när man rider. Antagligen ska jag träna för Gunnel på Lördag. Kan be mamma fota. Blir att lastträna också. Tänker ha träns och kedja! 

Puss&kram

p.s på bilden ser ni hans man... blir arg på mig själv varje gång jag ser den... Men den ser värre ut på bilden än var det är  

 Bild från idag   Sweety<3

Av Matilda W - 7 mars 2011 20:08

Idag följde Sarah med mig till stallet. Vi tog ner honom till den lilla runda hagen och släppte han så han fick springa:) Jag släppte honom och han gick efter mig. Han var super duktig och urgullig i sin lilla fläta oh babyblåa lindor!(Y) 

Filmade så ni får en liten film:)

Puss&kram

Av Matilda W - 6 mars 2011 19:32

Hej idag lasttränade vi. Det tog oss 1 timme att få på honom! Han var jättedum och kastade sig ut och sprang iväg! Han trampade sönder ett grimmskaft men har lagat det nu. En gång vände han sig om och sprang iväg, jag släppte men jag följde med en bit. Då fastnar jag i linan och ramlar och slår i mitt ben:(   En gång sprang han ut i sommarhagen också. Jag måste börja träna mer från marken och att han ska respektera mig. Skulle longera i grimma efteråt men han bara vände  åt andra hållet och sprang iväg. Jag sprang i grimma+grimmskaft lite. Han var nog på dåligt humör idag. Imon är en ny dag.

Puss&kram 

   Pytzan goooes ARAb!!!!:D

Av Matilda W - 5 mars 2011 19:15

Idag släppte vi Pytzan i vinterhagen med dom andra hästarna. det funkade jättebra och det hände inte så mycket. Han verkar trivas i sin nya stoora hage! 

Jag kom t

llbaka vid 4 tiden ungefär och red runt tjärnet. Jag red ut själv och han var superduktig. Han var snäll fast lite okoncentrerad Jag kunde galoppera också. Han var väldigt lugn idag, kanske lite trött. Jag red med thidemantygeln(stavning)  idag med, ifall något skulle hända. Han blev lite stark när jag saktade av från galopp till trav men han drog inte iväg  

Puss&kram

                 

 

Av Matilda W - 4 mars 2011 22:08

Idag red jag runt klåddergerde. Jag red med Thiedemantygel för säkerthets skull. Jag travade lite först och han lyssnade ganska bra, han var väldigt pigg! Sen provade jag och ta en galopp men typ bara 3 galoppsteg och sen saktade av. Han var väldigt lugn idag och kände sig trygg i sig själv   Det hände inget när jag galopperade men vågade inte riktigt fösöka igen. Men jag visste på något sätt att jag va "tvungen". Så jag fattade galopp om han gjorde INGENTING!!   Han var pigg men han visade inga tecken på att dra iväg eller studsa! Han var jätte glad och go:) Jag galopperade och travade ganska mycket så han blev svettig. Han har blivit väldigt duktig på att stretcha och att stå stilla i gången. Idag kunde han typ så stilla och den där dörren var öppen! Jag brukar oftast få stänga den för annars stegrar han typ. Men idag stog han helt stilla:) 

Imon släpper vi ihop hästrana. Självklart följer kameran med! Jag kanske skulle hålla lekion för Louise men vi får se.

Puss&kram

p.s det dampar lite så jag kan inte lägga upp några bilder idag..


Presentation


Den här bloggen handlar om min C-ponny Monty Python, även kallad "Pytzan". Vi tävlar just nu LB/LB och satsar på LA/LA 2012. Fråga om du undrar något!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni ha mer videobloggar?
 ja
 nej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards