Matilda & Pytzan

Alla inlägg under mars 2011

Av Matilda W - 21 mars 2011 21:17

Idag red jag runt tjärnet. Det blev mest skritt och trav men även lite galopp. Jag tog på 1 transportskydd när jag borstade. Han blev typ lite galen  Jag red på tränsbettet. Han var ganska pigg idag. Han har blivit såååå mycket lugnare nu, fast det finns fortfarande jobb kvar. Han var duktig idag och mjuk. Fast han gick inte i form hela tiden, det kom i slutet.    

Tänkte skriva mina veckoplaneringar här:

Måndag: rida runt tjärnet

Tisdag: Rida runt klåddergerde och INTE galoppera i en speciell backe!

Onsdag: Rida Anettevägen

Torsdag: Rida igenom L:b1 i paddocken

Fredag: vet inte riktiggt än, men om vädret är bra tar jag korta vägen runt Bua och mamma cyklar med

Lördag: Rider barbacka i paddocken och rider igenom honom. Och putsar grejer.

Söndag: Förhoppningsvis Dressyr clear round!!!  Då rider jag L:B1


/Matilda

P.s det tar 100 år att ladda upp videon och min bror ska tydligen sova, så jag laddar upp den till helgen 
   
Av Matilda W - 20 mars 2011 20:35

Idag var det träning för Annika Kroon. Det gick jättebra! Vi jobbade mest på volterna och han arbetade i låg form! Jag tyckte det var as jobbigt att sitta ner med långa stigläder, men det är bara att öva  Han lyssnade bra och svarade på mina hjälper. JAg fick lite tips av Annika hur jag skulle ställa han lite och så. Jag tyckte nästan det var enklare i vänster varvet än i höger varvet för det kände som han förböjde sig i höger. Men som sagt en lyckad dag!

Fast lastningen gick inte speciellt bra... För det första när vi stog i gången innan träningen och tog på transportskydden blev han jätte taggad och sprang runt och steppa och var nära på att stegra!! Helt galen! Så jag ska öva att ta på honom 1 transportskydd medans jag borstar. Och när det går bra tar jag på 2osv.... Kim kom och hjälpte oss när vi skulle lasta och då kanske det tog 10-15 minuter. Han var ganska lugn ändå. Men när vi skulle åka från Bork så ville han inte gå på, men efter en halvtimme eller nått kom det en tjej och frågade om vi ville ha hjälp. Då tog vi bara 2 linor och då tog det 5 min..


/Matilda


p.S Har filmer från iadg men det tar typ 100 år så laddar upp dom imon!


 

Av Matilda W - 20 mars 2011 19:51

Idag red jag ut med Kim och Piling. Vi red runt klåddergerde. Idag red jag med gummebettet och thiedemantygeln. Han var PIGG fast det kan man ju förstå  När vi travade första gången längde han på steget och gick jättefint!!!  Fast sen när vi skulle galoppera i en backe fick han total damp och börja hoppa och typ stegra och galoppera! Sen lugnade jag ner mig själv flrst och sen blev han hufsat lugn. Sen i skritten seeegade han  Det är någonting jag måste öva på (bättre skritt). Jag behöver också öva att rida ut med någon.


/Matilda


            

Av Matilda W - 20 mars 2011 19:49

Idag klättrade jag uppe i trollskogen. Det var väldigt halt så jag kunde inte rida så länge. Men han var duktig idag. Red med 3 delade tränsbettet

/matilda

Av Matilda W - 17 mars 2011 21:09

Idag red jag runt klåddergerde med gummibettet. Han var pigg idag. Han var väldigt spänd i början, men sen andades jag djupa andetag och pratade med han och slappnade av själv och då slappnade han av lite och gick på tygeln  Jag galopperade mycket och han tyckte det var kul! Vi hittade en liten vattenpöl att "hoppa" över, eller det var mer som ett större galoppsprång  Han lyssnade bra på gummibettet men han kunde gått i finare form.

Jag har några mål med han:

Få honom att gå i stadig form.

Kunna lasta.

Han ska respektera mig.

Få honom att slappna av.

Det här är några av målen jag har och är på god väg  


/Matilda


   Lille damp häst<3    HAn ska intre stå still när man ska fota<3

Av Matilda W - 16 mars 2011 20:08

Varför blir det alltid kallt och blåsigt på kvällen? Det var ju jättefint väder på dagen idag men nu så blåser det och är kallt!

Känner mig som en michelingubbe när jag rider  

Idag red jag med vanliga 3-delade tränsbettet. Jag skrittade runt Kim och avslutade i paddocken. Han lyssnade bättre på 3-delade tränsbettet men gick finare med gummibettet! Kommer fortsätta att variera bett. Det var ju lite blåsigt och så också idag, så han kanske påvärkades av det.

Tänkte typ ha någon rolig liten tävling här på bloggen. Typ att den som kommenterar mest i 1 vecka får en länk. Eller så kan vi se hur många besökare jag kan få på 1 vecka! Kommentera och tycktill!

Vill ni kanske att jag skriver lite om mina åsikter och vad jag tycker om saker och ting?  


/Matilda

   <3

 

Av Matilda W - 15 mars 2011 21:13

Hejhej! Tänkte såhär börja "lägga ut" dom kommentarer jag får så här är en:

Postat av : Emma Lindberg

Jag har jättemånga bilder från den dagen! ( Altså från när du rider Linus på bilden) Du kan få dem på något sätt någon dag om du vill! :)

Svar: Ja jättegärA  


Idag provade jag gummibettet. Jag red Anettestigen och mamma gick med. Han Lyssnade bra och var väldigt mjuk! jag travade lite och han var piggelin    Jag avslutade sen i paddocken lite. Vi tog av nosgrimman då eftersom den typ "skaver" på kindbenet. Det funkade lika bra utan! Han var otrloigt mjuk i paddocken och jag övade skänkelviknigar, mycket åttvolter och små volter. Han var super duktig. Tänkte rida med det vanliga 3.delade tränsbettet imon och jämnföra lite  

Han putsa, eller a smörja in 2 lädergrimmor, sadelgorden, tränset och mina skor 2 ggr. Köpte nytt putsgrej på hööks igår. Den är super bra! Den heter typ Windsor läderbalsam. Köpte även jordpushkräm och en typ riddagbok som jag kan skriva i lite varje kväll  



/Matilda

  

Saknar lille Aromi<3

Av Matilda W - 15 mars 2011 21:00

Igår var det min tur att ta hand om våran mys-ponny. Jag hade planerat att antingen longera honom eller träna på lite arbete på marken... lite "slyngel" träning...  Jag tog in honom och började borsta, vi var ensamma i stallet och det var alldeles tyst, förutom tomtarna    som gick på loftet....Så jag borstade ganska sakta och försiktigt.... lugnt och sansat. Han sänkte huvudet och stod och tuggade så jag bestämde mig för att bara stå pch pyssla så länge han ville. Vi stod i 40 minuter och bara mös.... jag var lite orolig att han skulle trilla omkull, så avslappnad var han. Hur mysigt som helst. Sedan hade jag ingen lust att trycka på tränset och lura ut honom i mörkret så jag la försiktigt på täcket igen och slåppte ut honom medan jag mockade. Det var verkligen healing både för mig och Pytzan! Tack för att jag får vara delaktig! // Mamma

Presentation


Den här bloggen handlar om min C-ponny Monty Python, även kallad "Pytzan". Vi tävlar just nu LB/LB och satsar på LA/LA 2012. Fråga om du undrar något!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni ha mer videobloggar?
 ja
 nej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards